По-рано днес стана ясно, че играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, вследствие на мощния трус в Турция. Волейболистите са били в хотел "Кърчувал" в Малатя, който е бил напълно разрушен от труса.

Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Преди минути турските медии публикуваха нова кошмарна информация. Според Fanatik 14 волейболисти от клуба Хатай са били под развалините в провинция Малатия. Към момента не се знае нищо за съдбата им.

В град Кахраманмараш пък 30-40 спортисти от клуб по борба паднаха под развалините.

"Разрушена е и сградата, в която имаше 30-40 наши борци в клуба по борба от Кахраманмараш. Спортистите ни лежат под развалините. Чакаме спешна помощ", написа в социалните мрежи олимпийският шампион по свободна борба от 2016 г. Таха Акгюл.

От втородивизионния футболен Малатияспор вече потвърдиха за смъртта на своя вратар Ахмед Ейт Туркаслан.

Бившият отбор на национала Страхил Попов - Хатайспор, също е засегнат. Спортният директор на клуба Танер Савут е под руините. В неизвестност е и ганайската звезда Кристиан Атсу, който снощи отбеляза гол във вратата на Касъмпаша.

По последни данни екс-играчът на английските елитни Челси и Нюкасъл е затрупан под развалините.