Мечтата за Интер Маями на международно ниво приключи. Отборът на Южна Флорида се сбогува с Шампионската купа на КОНКАКАФ за тази година с болезнено поражение 1:3 като гост на мексиканския Монтерей на стадион BBVA. В първия мач в Маями Интер също загуби - с 1:2.

Въпреки че имаше стартова единайсеторка с имена като Меси, Луис Суарес, Бускетс и Жорди Алба, водени от Херардо „Тата“ Мартино, Интер почти не застраши вратата на Естебан Андрада.
В 30-ата мин. вратарят на Маями Дрейк Календър буквално подари топката с крак на Брандън Васкес, който откри резултата.

Интер реагира с няколко атаки на Меси и Суарес, при една от която уругваецът вкара топката в мрежата, но гол не бе зачетен заради засада.

В 57-ата мин. Монтерей удвои 2:0 с гол с десния крак на аржентинеца Херман Бертераме, а 6 мин. по-късно съотборникът му Хесус Гаярдо направи 3:0 с глава.

Изнервеният Жорди Алба направи няколко последователни фаула, като първо в 73-ата мин. получи жълт картон за нарушение срещу Медина, а само 4 мин. по-късно бе изгонен за балтия срещу Гаярдо.

Интер отбеляза само почетно попадение чрез парагваеца Диего Гомес, който оползотвори пас на Меси за 1:3 в 85-ата мин.

Така с общо 2:5 от двата мача с мексиканския Монтерей Интер Маями приключи международното си участие, за да се концентрира в предстоящото в Мейджър лигата, където предстои гостуване на Спортинг Канзас Сити.