Еуфория, обхванала цяла Русия. По този начин може да бъде описана ситуацията в страната, след като националният отбор отстрани световния шампион от 2010 година и един от фаворитите за триумф в турнира Испания.

„Усещаме вълна от патриотизъм. Страхотно е, изпитваме толкова много емоции. Чувството е невероятно!”, споделя Анастасия „Обичаме страната си, но спортът е най-важен! Носи ни патриотични чувства!”, допълва Денис

„Световното първенство е организирано, за да окуражи патриотизма в страната. Да помогне на младите хора да разберат какво означава патриотизмът и да се гордеят от страната си така, както го правим ние.”

След успеха с дузпи срещу отбора на Фернандо Йеро, Русия продължава похода си при първото участие на тима извън груповата фаза на Световно първенство след разпадането на Съветския съюз. А играчите и селекционерът Станислав Черчесов са герои в очите на милионите привърженици.

“Поздравяваме отбора, много сме им благодарни, на треньора и на всички останали в тима. Благодарим ви!”

А очаквано шокът от отпадането бе обхванал феновете на Испания.

“Испания показа, че не разполага с вратар. Имам приятел, който изглежда досущ като Давид Де Хеа и щеше да свърши по-добра работа от него. Представихме се срамно!”

А след късния двубой между Хърватия и Дания, амплитудата в чувствата сред феновете не бе чак толкова голяма.

„Беше луд мач. Не играхме добре, но спечелихме. Имахме късмет и това е страхотно!”

„Беше страхотен двубой. Мисля, че Дания се представи много добре. Поздравления за Хърватия за този мач. Според мен Каспер Шмайхел показа, че се превръща в най-добрия вратар в света. Разбира се, разочаровани сме, но момчетата играха добре.”