След 45 години отсъствие от елита на английски футбол, Хъдърсфийлд се завърна сред най-добрите във Висшата лига. „Териерите“ победиха във финалния плейоф Рединг с 4:3 след изпълнение на дузпи на „Уембли“. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си вкарат гол – 0:0. При изпълнението на дузпите играчите на Дейвид Вагнер демонстрираха по-голямо хладнокръвие и стигнаха до крайния успех.

При дузпите Дани Уорд отново бе героят за Хъдърсфийлд, както в полуфиналния плейоф срещу Шефилд Уензди. Той успя да спаси петата дузпа, която се оказа решаваща.

Ян Керморжан реализира първата дузпа и Рединг поведе с 1:0, но Крис Льове реализира за Хъдърсфийлд и резултатът стана 1:1.

Дани Уилямс бе безкомпромисен при удара в центъра на вратата, като не остави никакви шансове на Дани Уорд и Рединг отново поведе с 2:1.

Ударът на Михаел Хефеле бе спасен от Ал Хабси, след което Лиам Кели реализира и третата дузпа за Рединг, който поведе с 3:1.

Наки Уелс намали изоставането на „териерите“ за 2:3, а Лиъм Муур изпрати топката високо над напречната греда.

Аарън Мой бе точен при осмото изпълнение и Хъдърсфийлд успя да изравни резултата – 3:3.

Дани Уорд успя да спаси удара на Джордан Обита, а Кристофър Шиндлер отбеляза последната дузпа, която се оказа победна за Хъдърсфийлд.

Така след 45-годишна пауза Хъдърсфийлд се завърна в елита на английския футбол.