Камерун спечели третото място на Купата на Африканските нации. Това стана факт с победа след изпълнение на дузпи срещу Буркина Фасо. „Неукротимите лъвове” изоставаха с 0:3 до 71-ата минута, но успяха да стигнат до 3:3, а при наказателните удари спечелиха с 5:3.

Двата отбора се срещнаха и при откриването на турнира, като тогава камерунците стигнаха до победа с 2:1.

Селекционерът на домакините на надпреварата Тони Консейсао даде шанс на футболисти, които играха до момента беше използвал по-малко. Това се отрази на играта на Камерун и в 24-ата минута Стив Яго откри резултата след асистенция на Иса Каборе.

В края на първата част Андре Онана си отбеляза автогол. Четири минути след почивката Бертран Траоре асистира на Джибрил Оутара за 0:3.

В 71-ата минута Камерун се върна в мача чрез Стефан Бахокен. В 85-ата минута резервата Венсан Абубакар се разписа с глава след центриране от корнер. Две минути по-късно отново Абубакар се разписа за 3:3, след като изпревари вратаря. При попадението стражът Фарид Оуедраого получи тежка травма, но намесата на ВАР не показа нарушение на нападателя на „неукротимите лъвове”.

При дузпите Онана отрази удара на Ибрахим Туре, докато Камерун вкара всичките си пет изпълнения и спечели бронзовите медали в турнира.