Бешикташ срази с 4:2 като гост Фенербахче в голямото дерби на 27-ия кръг на турската Суперлига. Двата гранда изиграха страхотен двубой, а "черните орли" се върнаха от ада, за да триумфират на "Шюкрю Сарачоолу". В 38-ата минута Енер Валенсия откри резултата от дузпа. В началото на второто полувреме "канарчетата" получиха втори наказателен удар, при който Уелитон от гостите беше изгонен. Ударът на еквадорския голмайстор обаче срещна гредата. В 58-ата минута противно на логиката Дженк Тосун изравни, а четири по-късно направи пълен обрат. В 75-ата минута Нейтън Редмънд, който асистира за първите два гола, вкара трето попадение за гостите. В продължението на мача Венса Абубакар бе точен за 1:4, а крайният резултат оформи Ирфан Джан Кахведжъ. 

"Черните орли" събраха 52 точки и заемат трето място във временното класиране, а с успеха си до голяма степен отказаха Фенербахче от битката за титлата. Възпитаниците на Жорже Жезус са втори с 53 точки, докато лидерът Галатасарай е с 9 точки повече. 

Гостите трябваше да правят принудителна смяна още в 11-ата минута. Тогава травма получи централният защитник Тайп Сануч, а на негово място се появи Уелитон. "Канарчетата" поведоха в 38-ата минута. Тогава Онур Булут фаулира Арда Гюлер, а еквадорецът застана зад бялата точка и реализира за 1:0. В края на първата част Уелитон можеше да изравни, но ударът му профуча покрай лявата греда. 

Шест минути след подновяването на играта ситуацията на "черните орли" стана много тежка, след като Уелитон извърши нарушение срещу откъсналия се сам срещу вратаря Валенсия в наказателното поле. Домакините получиха дузпа, а бразилецът втори жълт картон, с което остави своя отбор с човек по-малко. Зад топката отново застана Валенсия, но ударът му срещна лявата греда. 

Въпреки че беше с 10 души на терена, Бешикташ стигна до изравнителен гол в 58-ата минута. Дженк Тосун се възползва от отлично центриране на Нейтън Редмънд и се разписа с глава за 1:1. 

Само четири минути след това "черните орли" направиха пълен обрат. Редмънд със страхотен пас изведе Дженк на стрелкова позиция и турският нападател с шут от близка дистанция направи безпомощен Алтай Байъндър безпомощен за втори път - 1:2. 

В 75-ата минута дойде ред и на правещия невероятна втора част Редмънд, влязал на почивката на мястото на Амир Хаджиахметович, да се разпише. Англичанинът се справи с няколко защитници и със страхотен удар матира вратаря за 1:3. 

В 81-ата минута Фенербахче можеше да се върне в мача, но Мерт Гюнок отрази силен удар от средна дистанция на Ирфан Джан Кахведжъ. В продължението на мача Бешикташ стигна до четвърто попадение. Отново Редмънд се превърна в асистент, след като изведе Венсан Абубакар зад защитата на "канарчетата", а камерунецът не сбърка - 1:4. 

В петата минута на добавеното време Кахведжъ оформи крайното 2:4 след асистенция на Миха Зайц.