Продължават спекулациите в английските медии относно кой ще поеме английския национален отбор и колко пари ще получава за тази работа.

Футболната асоциация ще трябва да извади по 6 милиона лири на година, ако иска да си осигури услугите на бившия наставник на Челси Жозе Моуриньо.

Изпълнителният директор на ФА Брайън Баруик настоява за мениджър от световна класа, който да се превърне в заместник на Стив МакЛарън, но все пак знае, че това няма да стане евтино.

Фаворитът за поста Моуриньо взимаше на „Стамфорд Бридж5 милиона годишно. Като евентуален национален селекционер няма да се съгласи да взима по-малко, съобщава още „Sun”.

Другите имена спрягани за работата – Фабио Капело и Юрген Клинсман са наясно с факта, че докато водеше представителната гарнитура, Свен Йоран Ериксон прибираше по 5 милиона на всеки 12 месеца, преди да напусне след края на Световното първенство през 2006г.

От ФА също така може да приложат и гъвкава политика при определяне срока на контракта на новия треньор. Четири години изглежда напълно възможен срок, въпреки че някои от потенциалните наставници може да предпочетат споразумение, което да ги обвързва само до края на следващото Световно първенство, знаейки, че при успех на Мондиала, това ще даде страхотен тласък на кариерата им и ще отвори вратите към преговори за „тлъст” контракт с някой клубен отбор.

От Асоциацията са по-склонни заплащането да се основава на два принципа – една основа от 3 милиона лири, придружена с големи бонуси. Като те могат да включват 2 милиона лири при класиране за Световното първенство и още 2 милиона при евентуалното му спечелване.