Бившият наставник на Челси Жозе Моуриньо обвинява капитана на отбора Джон Тери, заради централната роля, която е изиграл при напускането на специалиста на „Стамфорд Бридж”. Отношенията между двамата в момента са много обтегнати.

 

Португалският специалист държи Тери отговорен, поради обвиненията на борда на директорите, че Жозе бил „загубил” подкрепата на състезателите, след равенството от Шампионската лига с Розенборг (1:1), информира „Observer”.

 

Половин час преди началото на срещата от група B, Джон се е обърнал към помощниците на треньора и им е казал, че „има нещо на ум”. Само намесата на един от съотборниците му е успяла да го убеди да вземе участие в разгрявката преди мача и в самия него, за когото капитанът на „сините” пристигна със закъснение.

 

При гола на Копинен, когато футболистът засече центрираната топка, Тери не успя да му попречи и Моуриньо хвърли вината за първото попадение върху своя състезател. На полувремето в съблекалнята, Тери отказал да приеме отговорността и дори не отговорил на своя мениджър.

 

По-рано същия ден, Моуриньо отишъл при медицинския щаб на Челси, за да попита, дали няма някакъв физически проблем с Тери, който да е причина за слабата му игра в мачовете от новия сезон. Специалистът се е надявал да намери обяснение за спада в представянето на Джон, след като футболистът бе опериран през декември.

 

Изпълнителният директор на „синитеПитър Кениън е бил информиран за скандала между двамата и представил тази информация на извънредно заседание на борда, като доказателство, че Моуриньо е загубил доверието на съблекалнята. В следствие на това, шефовете на клуба поискали от Жозе да подаде оставка. Първоначално, той не пожелал да го направи, но в крайна сметка се съгласил на „разтрогване по взаимно съгласие”.

 

В сряда, португалецът изпратил на Тери текстово съобщение, в което със сарказъм му благодарил, че е говорил с ръководството на клуба, информира таен източник от екипа на „сините”.  

 

Кениън от своя страна, отрече напълно капитанът да има роля за напускането на наставника: „Няма такова нещо, че съблекалнята била загубена. Всъщност, няма и нищо вярно в спекулациите, че заради скандал с някой от играчите, Моуриньо е трябвало да напусне.”