Агентът на Роналдо изрази благодарността си към ръководството на Милан, откъдето са продължили преговорите по подновяването на контракта на контузения състезател, въпреки че все още не е ясно, дали той някога ще може отново да се състезава.

Дори лекарите, оперирали разкъсаното сухожилие на лявото коляно на „Феномена”, заявиха, че не са сигурни в бъдещето на играча на терена.

Роналдо е боец, който се е борил и е спечелил толкова много битки през своя живот”, заяви представителят на „кариоката”.

„Той е от този тип хора, които се изправят очи в очи с проблемите и се бори до край с тях. Мисля, че сега също е готов да се справи с възникналата неприятна ситуация”, добави той.

Разговорите за подновяването на договора на бразилеца с тима бяха започнали и преди кошмарното равенство 1:1 с Ливорно. Първоначалните очаквания бяха, че те ще приключат поне на този етап, докато не се разбере какво ще бъде бъдещето на Рони. Агентът на футболиста обаче разкри, че ситуацията съвсем не е такава.

„Всичко досега ни подсказва, че „росонерите” искат да продължат контракта на Роналдо. Вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани вече изрази това свое желание. От своя страна, Рони иска да се върне в игра. Разбира се, приоритет номер едно пред него в момента е да се оправи и да бъде здрав, като се надява рехабилитационния му период да мине без усложнения”, завърши мениджърът на Роналдо.