Капитанът на Палермо Фабрицио Миколи отново е на терена и показва познатия си хъс, въпреки че бе претърпя операция на коленни връзки преди само половин година, но успя да се възстанови изключително бързо след такава интервенция.

 

В неделя Миколи стисна зъби и показа, че е истински лидер, като изведе тима на Делио Роси с капитанската лента в сицилианското дерби срещу Катания и не само, че издържа 64 минути на терена, но бе и един от най-добрите в мача, като асистира за втория от трите гола на Хавиер Пасторе за победата с 3:1.

 

„Играх в дербито точно шест месеца след операцията. Други играчи дори не биха излезли на терена. Беше невероятно да усетя подкрепата на моите фенове”, каза 31-годишният нападател на розовите.

 

„Делио Роси и аз приехме факта, че нямаше да мога да издържа 90 минути на краката си. Ако Маурисио Пиния беше здрав, нямаше да играя. Все още не съм възвърнал скоростта си.”

 

„Обичам Хавиер Пасторе, това е ясно. Когато той дойде, не знаеше къде се намира и поех грижата за него, точно както направих с Абел Ернандес. Винаги съм правил така, че той да се чувства спокоен, както трябва да се прави с едно 20-годишно момче”, каза още Фабрицио Миколи.