Защитникът на Интер Марко Матераци негодува срещу отношението на съдите към неговия тим, смятайки, че то е тенденциозно, докато Ювентус бива облагодетелстван.

 

Бившият италиански национал обяснява, че той е бил изгонен за реплика към съдията в приятелски мач, докато бразилският полузащитник на Юве Фелипе Мело е напсувал рефера в мача от Серия А срещу Дженоа в четвъртък и е бил пожален.

 

„Аз съм малко като Моуриньо – не ми харесва, когато страдам от несправедливост”, каза Матераци пред „Corriere dello Sport”.

 

„Чухте ли какво каза Мело, след като получи картон? Да ви кажа ли? Той каза „ти кучи сине” на съдията. Защо той не беше изгонен?”

 

„Правилата трябва да са еднакви за всички. Това се случи в мач за трофея на „ТИМ”, казах на арбитъра Антонио Дамато, че е срамно да свири за дузпа. Това беше двубой за купа, която не значеше нищо, но платих 5000 евро глоба. Не е хубаво така.”

 

„Това по никакъв начин не е протест срещу съдийската система, но ако искаш да имаш работещи взаимоотношения, тогава трябва да имаш еднакви стандарти”, добави Марко Матераци.