Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз връчи списъка с трансферните си желания на изпълнителния председател Гари Куук, информираха медиите в Англия.

Двамата са говорили надълго и широко по време на престоя в Хамбург за приятелската среща с местния тим.

Очаквано, приоритет номер 1 на спеца е нападателят на Блекбърн Роке Санта Круз, въпреки че оттам искат 14 милиона лири за острието.

Изданията на Острова съобщават, че има още около половин дузина желани футболисти от Хюз, който след като си уреди услугите на централния бранител Тал Бен Хайм тази седмица, иска още нападател, дясно крило, двама халфове, ляв бек и вратар.

„Използвахме възможността да видим в какво състояние се намира отборът по време на мачовете в Германия, както и да преценим какво трябва да направим още. Моята работа е да помогна и подкрепя Марк Хюз в това, което иска да постигне”, каза изпълнителният директор на „гражданите”, цитиран от „Manchester Evening News”.

Желанията на спецът обаче ще бъдат трудни за изпълняване, тъй като собственикът на „небесносините” – Таксин Шинаватра – призна, че иска да предостави нужните средства за трансфери, но все пак ще бъдат сравнително ограничени. Именно по тази причина Хюз ще трябва да прояви повече търпение по отношение на трансферната политика.

„Преди година, правих бизнес минути преди да затвори трансферния прозорец, така че тази ситуация не ме притеснява”, сподели от своя страна мениджърът на Манчестър Сити.