Наставникът на Интер Роберто Манчини призна, че утрешната среща с Лацио ще бъде доста трудна, но сподели още, че е важно за „нерадзурите” да влезнат в международната пауза като лидери в Серия А.

Италианските шампиони се намират на две точки пред Фиорентина и загуба от „орлите” утре, може да коства на Интер първото място във временното класиране в Скудетото.

„Това е последната среща преди паузата. Важно е за нас да играем добре, да победим и да останем на върха”, каза специалистът.

„От друга страна, мачът ще е доста труден – ще трябва да се постараем, тъй като това е последния сблъсък от серията трудни срещи и може да покажем малко умора”, призна още Манчини.

Лацио отива на „Сан Сиро” утре след три поредни загуби в Серия А. Все пак обаче, победата над Вердер Бремен с 2:1 от Шампионската лига, може да повдигне самочувствието и увереността в собствените сили сред „римляните” точно за дербито с Интер.

„Точно като нас, те също изпитват проблеми с контузени състезатели. Откакто Делио Роси пое тима, Лацио винаги играе много силно, а отборът разполага с някои доста добри футболисти”, коментира още треньорът на „нерадзурите”.