Манчестър Юнайтед подписа с нов автомобилен спонсор. „Червените дяволи“ и Шевролет стиснаха ръце над договор за следващите 5 години, информира официалната страница на английския клуб.

Подробности около сделката трябва да бъдат съобщени на специална пресконференция по-късно днес

„Въпреки че двете страни сме част от коренно различни индустрии, нашите две марки всъщност споделят доста общи ценности. Както нашия клуб, автомобилната марка се развива във времето, наскоро отпразнува своята 100-годишнина, израсна до световен производител, който продава коли в повече от 140 държави“, коментира изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил.

„В крайна сметка, и двете марки се стремим да бъдем най-добрите в полетата ни на извява. Радостен съм, че мога да приветствам Шевролет като наш официален автомобилен партньор“, добави Гил.

„Това е първият път, в който се хващаме с автомобилен партньор от САЩ. В същото време английският футбол набира популярност в САЩ. Така че се надяваме, че тази сделка ще ни помогне да разширим фенската си база в страната“, заяви от своя страна търговският директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд.