Селекционерът на английския национален отбор по футбол Стив МакЛарън заяви, че е най-подходящият човек за поста си, като призова английската общественост да го подкрепи начело на тима, за да не бъде уволнен.

Вероятността „трите лъва” да не се класират за предстоящото Европейско първенство през 2008 година е много голяма, което поражда и съмненията за бъдещето на специалиста начело на Англия.

В истинския стил на една световна знаменитост, МакЛарън разкри защо трябва да продължи да води представителната гарнитура на страната: „Наистина мисля, че трябва да остана. Обичам тази работа, както и това да се занимавам с момчетата. Мисля, че заедно ще успеем да помогнем на отбора да върви напред и да постига успехи. Имам голяма вяра в тези играчи и считам, че ще прогресираме.”

„Сигурен съм, че съм правилният човек за тази работа – мога да донеса успех на отбора. От друга страна, не мога да контролирам това, което ще се случи, за това и не искам да коментирам спекулации от този род”, продължи той.

Израел трябва да вземе поне точка от Русия, за да може Англия да има шанс да се класира напред. Другият вариант е Македония да победи Хърватия. Англия ще изиграе последната си квалификация на 21 ноември на стадион „Уембли” именно срещу хърватите.

„В отбора ни цари голямо единство, момчета са много задружни – имам вяра в тях. Не искам да звуча така, сякаш бягам от отговорност, заради това, което се случи до момента. Не си търся оправдания. Не искам да разочаровам никой. Докато окончателно не загубим и последния шанс да се класираме напред, ние все още сме в играта и борбата за първите две места”, каза още старши треньорът на Англия.