Полузащитникът на Ливърпул Лукас Леива заяви, че напрежението да играеш на „Анфийлд” е далеч по-голямо от това да играеш за бразилския национален тим. Халфът на „червените” се подготвя със „селесао” за предстоящата проверка срещу Англия в Доха утре.

„Какво е напрежението да играеш за Бразилия и Ливърпул? Ако трябва да бъда честен, в момента напрежението в Ливърпул е по-лошо. Бразилия успя да се класира за световното догодина, но винаги има напрежение, особено когато играеш с голям тим като Англия”, коментира Лукас.

„Сега обаче в Ливърпул напрежението е много по-голямо, защото се намираме в трудна ситуация. Трябва да продължим в Шампионската лига и да се класираме в Топ 4 в първенството. Сега обаче трябва да мислим за националния отбор, а след това, когато се върнем обратно, да се опитаме да променим ситуацията”, каза още бразилецът.

„Дори и сега, когато съм с националния отбор не се чувствам добре заради Ливърпул. Резултатите не са никак добри, но ако запазим същия характер скоро всичко ще бъде напред. Сега в Ливърпул всички трябва да бъдем заедно. Мисля, че отборът играе добре. Може би имаме нужда от още нещо, но се надявам, че ще се справим с тази лоша ситуация”, допълни Лукас Леива.