Уругвайската звезда Луис Суарес изрази благодарността си към Оскар Табарес, който вчера напусна поста национален селекционер след 15 години начело на „урусите”.

“Искам да благодаря на треньора, който беше всичко за мен. Благодаря ти, учителю, за предоставената възможност да изпълня мечтата си да играя за националния отбор. Благодаря ти за доверието, когато нещата не вървяха добре. Вие ме научихте да се боря до последно за нещата, които обичам. Благодаря ви за уроците и подкрепата в трудни моменти, както и за това, че успяхте да накарате всеки играч да дава най-доброто с националната фланелка. 

Благодаря за незабравимите моменти - полуфинал на световно първенство и шампион на Южна Америка, които са най-голямата гордост, които съм изпитвал. Мога да продължа с благодарностите към вас и целия щаб, които сте като мое семейство. 

Профе Ерера, Селсо, Марио - вечни благодарности, че ме подтикнахте да се самоусъвършенствам постоянно. Това не е сбогуване, а просто благодарност за всичко, което сте направили за нашия футбол”, написа Суарес.