Вратарят на Ливърпул Шарл Итанж ще смени клубната си принадлежност и от 1 януари 2011 година ще стане футболист на гръцкия Атромитос. 28-годишният французин, който наскоро прие да играе за националния тим на Камерун, е собственост на Ливърпул от 2007 година, но така и не успя да си спечели място в първия отбор на “червените”.

В периода си на “Анфийлд” Итанж записа едва седем мача във второстепенни турнири. Вратарят падна сериозно в очите на феновете през 2009 година, когато бе забелязан да се забавлява по време на службата за поредната годишнина от трагедията “Хилсбъро”. Вследствие на действията му, Итанж бе отстранен от клуба за 14 дни.

Няколко дни след проявата си, вратарят разпространи официално съобщение, с което се извини за постъпката си. “Съжалявам, съжалявам, съжалявам. Хиляди пъти съжалявам! Съжалявам за клуба, за феновете и особено за семействата на жертвите”, написа тогава французинът.

От миналия сезон Итанж играе под наем в друг гръцки клуб - Кавала. От следващия месец обаче вратарят ще премине в Гърция за постоянно. Както е известно преди време българинът Ники Михайлов също подписа постоянен договор с Твенте и напусна тима от "Анфийлд".