Треньорската легенда Марчело Липи, който донесе последната световна титла на Италия, прибави още един трофей в колекцията. Липи спечели шампионската титла на Китай с отбора на Гуанджоу Евъргранд.

Гуанджоу е първият тим в Китай, който дублира титлата си. Италианският наставник беше назначен през месец май начело на отбора, а сега кръг преди края Гуанджоу има пет точки аванс пред преследвача Цзънсу Сейнти с треньор Драгомир Окука.

Китайският национал Гао Лин вкара единственото и победно попадение срещу Ляонин в добавеното време.

Гуанджоу е с 58, а Даниел Шъдъ с Мартин Камбуров е 12-и с 34 точки.

Днес Далиен спечели с 1:0 при гостуването си на последния в класирането Хенан, а Камбуров игра 78 минути.

Италианският треньор Марчело Липи, който замени корееца Ли Чжан-Су, може да постигне дубъл другия месец. Неговият отбор ще играе през ноември финал за купата на страната

срещу нискоразреден състав в два мача.

Шанхай Шенхуа, който през началото на годината подписа договори с Дидие Дрогба и с Никола Анелка, завърши 0:0 с Далиен Аербин и вече има 35 точки, спасявайки се от изпадане.

Интересно е и класирането при голмайсторите в Китай, където на 4-о място с 13 гола е нападателят на Левски Сьорд Арс, който играе като преотстъпен в Тианджин Теда, а 10-и в подреждането е Мартин Камбуров с 10 попадения. Така зад тях останаха суперзвездите Дрогба и Анелка, които имат съответно 7 и 3 гола, като трябва да се отбележи, че Дрогба е играл в само 10 мача при 29 изиграни кръга от общо 30.