24-годишният нападател на Ювентус и Италия Федерико Бернардески вярва, че новите момчета в националния отбор имат нужда от време, за да израснат, а Роберто Манчини е точният човек за работата на селекционер на тима.

"Скуадра Адзура" започна разочароващо Лигата на нациите под ръководството на Роберто Манчини - равенство 1:1 с Полша и загуба с 0:1 от Португалия.

По-рано през годината пък страната пропусна Световното първенство за първи път от 60 години насам.

"Когато удариш дъното, трябва да се вземеш в ръце и да станеш", заяви Бернардески пред "Undici".

Роберто Манчини

източник: Gulliver/Getty Images

"Мисля, че не трябва да критикуваме младите играчи в групата, тъй като те не са напълно готови. Трябва да им дадем време за израстване. Преди да спечелиш, ти трябва да се подготвиш да спечелиш - това е основно нещо. Ако опитваш да направиш всичко незабавно, в един момент всичко се свлича на земята", добави той.

"Трябва ни психика, за да върнем Италия там където заслужава да бъде. Трябва да работим, за да рестартираме италианския футбол. Това е добра група от играчи, има много млади и перспективни момчета. Имаме здрава и силна група, с която можем да започнем всичко отначало", каза още играчът на "бианконерите".

"Роберто Манчини е точният човек. Той е играл футбол, знае всичко за играта. Той е велик шампион и велик треньор, а смятам, че ще продължава да бъде такъв. Трябва да му се доверим и да му дадем спокойствие, за да може да работи спокойно", завърши Бернардески.
.