Селекционерът на Италия - Лучано Спалети, остана много доволен от победата над Франция снощи. „Адузрите“ стартираха участието си в Лигата на нациите с престижен успех на „Парк де Пренс“ с 3:1, като това бе и първи успех над „петлите“ от 16 години насам. Спалети отличи специално и представянето на Сандро Тонали.

„Ключово беше, че реагирахме веднага след получения гол в самото началото. Момчетата се успокоиха и изиграха мача по начина, по който искахме. Затова заслужават двойна похвала“, каза Спалети.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Винаги може да се иска и повече, но важното е, че днес (б.р. - вчера) бяхме истински отбор. В днешно време менталната сила е решаваща. Футболистите трябва да умеят да се справят със страха, че няма да постигнат това, което се иска от тях“, продължи наставникът на Италия.

„Сега избрахме футболисти, които са по-свежи. Имаме млад състав, всички са жадни да се докажат. Тази мотивация и страстта много ни помогнаха“, подчерта Спалети.

„Представянето на Тонали беше великолепно. Опасявахме се, че той няма да може да издържи 90 минути, но видяхте какъв спринт направи в последните минути. Преоткрихме един фантастичен играч“, доволен е бившият наставник на Наполи.