Селекционерът на Франция - Дидие Дешан, не остана доволен след загубата с 1:3 от Италия на старта на новия сезон в турнира Лига на нациите. „Петлите“ откриха резултата още в първата минута, но след това допуснаха пълен обрат. Селекционерът посочи причините за поражението след двубоя.

„Трябва да се опираме на фактите. Запонахме много силно, но не бяхме в състояние да поддържаме това ниво през цялото време, а съперникът наказа грешките ни“, обясни Дешан.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Разполагаме с достатъчно класа, за да правим добри неща с топката. Италия обаче показа, че е много дисциплиниран и организиран отбор. Те използваха свободните пространства, които оставихме“, продължи френският наставник.

„Винаги съм носил отговорност за резултатите и така ще е и занапред. Не спестявам нищо на футболистите. Давам си сметка, че сме далеч от най-добрата си форма. През второто полувреме загубихме много единоборства. Сами дадохме на съперника оръжията, с които да ни победи“, сподели Дешан.

„Трудно е да пресираш в продължение на 90 минути. Нямахме необходимия ресурс за това. Играхме открито, но нямахме сили да се защитаваме“, добави специалистът.