Агентът на Марио Балотели – Мино Райола показа пиперливия си език, като отвърна на италианската футболна икона Ариго Саки. Бележитият треньор подложи Супер Марио под яростни критики заради изключително вялото му представяне за Италия срещу Полша (1:1) в Лигата на нациите.

27-годишният футболист на Ница търпи негативни отзиви по всички фронтове, като няма спортно издание на Апенините, което да не пропусна да отбележи видимото наднормено тегло на играча. Когато Балотели бе заменен на „Стадио Дал’Ара”, Балотели бе освиркан от немалка част от феновете.

На следващия ден Саки заяви по адрес на нападателя, че е пример за играч, който не притежава интелект, „който във футбола е по-важен от краката ти”. Тъкмо заради тези думи Райола мина в пълен отбранителен режим, нападайки специалиста отговорен за може би най-силния състав на Милан. „Росонерите” на Саки спечелиха едно скудето и два последователни трофея КЕШ, две Суперкупи на Европа, две Интернационални купи и италианската Суперкупа в периода 1987-1990 година.

„Интелектът е нужен не само във футбола, но също така и в живота”, коментира Райола. „Със своите думи Саки ясно доказа, че не разполага с интелект или класа. Не разбирам защо трябва да слушаме някого, който живее на гърба на спомени за отминала слава и си приписва заслуги, че е водил отбор на Милан, който беше толкова силен, че щеше да печели и без треньор.”

„Саки просто трябва да бъде благодарен на Силвио Берлускони и да мисли за загубения финал на Световното първенство, който онзи състав на Италия беше призван да спечели.”

„След Милан той не постигна успехи на друго място и няма право да изнася лекции. В крайна сметка това, което той каза за Марио потвърждава онова, което хората говорят за Саки вече доста дълго време: той е свършен. В момента е просто достоен за съжаление”, завърши тирадата си Райола.

Още по темата:

Италия също се въоръжава с тризъбец BBC

Медиите в Италия накълваха "дебелака" Балотели

След критиките - Супер Марио под въпрос за Португалия