От месец май насам една от централните теми в ирландските спортни медии насам е скандалът, заради който футболистът Хари Артър помоли да не бъде викан повече за националния тим на родината си. Вчера бял свят видя разказ на един от очевидците на случката, в която главно действащо лице бе асистент-треньорът Рой Кийн.

Именно легендарният бивш капитан на Манчестър Юнайтед е причината 28-годишният играч към момента да отказва да се завърне в редиците на представителния тим. Някогашният полузащитник е добре известен с лютия си нрав, но чак сега изтекоха подробности около същността на конфликта.

Подробностите станаха достояние чрез изтекъл аудиозапис на бранителя Стивън Уорд, за когото трябва да се отбележи, че не бе повикан от Ирландия през май. Въпреки това 33-годишният играч Бърнли явно е получил вътрешна информация. Ето и какво разказва той:

„Очевидно той (Хари Артър – б.р.) се е намирал за процедура в лечебницата, когато Рой влиза и го пита: „Сога смяташ да тренираш, ти скапан х**?” В първия момент Хари е изненадан: „Какво?”, на което следва: „Някакъв шанс да тренираш днес?”. Хари му обяснява ситуацията още веднъж, но Рой вече е подпалил: „Ти си ш***н х**, ти си п***а, дори не ти пука, не искаш да тренираш!” Хари опитва да запази спокойствие: „Рой, аз не ти говоря по такъв начин. Изобщо нямам намерение да те слушам. Ти не си мениджърът. Не можеш да ми кажеш нищо.” Очевидно Рой отива от зле към по-зле, затова Хари просто напуска лечебницата и се прибира в стаята си. Докато върви по коридора, Рой крещи на всеослушание: „Ти си ш***н х**, ти си п***а, каквато си бил през целия си живот!”

Селекционерът на Ирландия Мартин О’Нийл опита да тушира ситуацията, като заяви, че събитията, за които Уорд говори не от собствен опит, пред самия него са представени в съвсем различна светлина. „Първо и преди всичко, Стивън не беше там, той просто е чул разни работи, нещо за което сме говорили в началото на седмицата. Мисля, че има доста разлики в това, което се каза за конфронтациите с Джон (Джонатан Уолтърс – б.р.) и Хари. Джон е наред, всичко е окей. Колкото до Хари, там нещата не са съвсем наред. Ако питате за критиките на Рой спрямо играчите, това е моя отговорност. Поемам пълна отговорност за всичко, което става с националния отбор. Тези две конфронтации се случиха преди месеци, но има такива през цялото време. Бих се изненадал силно, ако до ноември няма друга такава”, каза О’Нийл на пресконференцията си.

Още по темата:

Пике: Веднъж почти се нааках заради Рой Кийн

Рио Фърдинанд разказва: И тогава разбрах, че Рой Кийн е луд...