Само дни след триумфа на Дюделанж и класирането му за груповата фаза в Лига Европа, люксембургският футбол записа още един връх. В първия си мач от новосформираната Лига на нациите представителният тим на страната-джудже разнищи Молдова с категоричното 4:0.

Резултатът представлява втората най-разгромна победа в цялата история на Люксембург, надхвърляйки онова 3:0 над Финландия от 1951 година. Най-гръмкият футболен успех на страната пък е със 7:0 над Афганистан по време на Олимпиадата през 1948 година, но доста статистици не го причисляват заради факта, че на Игрите са допускани само футболисти с аматьорски статут. Така или иначе дори днес Люксембург не може да се похвали с широк набор от професионалисти.

Головото шоу на „Стад Жоси Бартел” беше изцяло в полза на домакините. В 34-ата минута защитникът на Дюделанж Кевин Малже откри резултата след пас на своя съотборник на клубно ниво Даниел Синани.

Оливие Тил бе човекът, който вкара за 2:0 след час игра, а четвърт час преди края асистира на изигралия много силен мач Синани.

21-годишният талант на Дюделанж прибави и втора асистенция на сметката си, като подаде на Кристофер Мартинс в 83-ата, за да бъде фиксирано крайното 4:0.

В група 2 на най-ниската Дивизия D Люксембург си оспорва първото място с Беларус след изиграването на откриващите срещи. Белорусите надиграха Сан Марино с 5:0 у дома.