Скромният Дюделанж от Люксембург написа златна страница в клубната си история! Отборът стана първият представител на своята държава, който успява да се класира за груповата фаза на европейски клубен турнир. Момчетата на Дино Топмьолер победиха румънския ЧФР Клуш с 3:2 в плейофния реванш и с общ резултат 5:2 си осигуриха 6 мача в Европа.

За Дюделанж участие в четвъртък вечер записа и българският полузащитник Едисон Йорданов. След като не бе в групата за първата среща, 25-годишният бивш кадър на Борусия Дортмунд се появи на терена за финалните 12 минути.

На стадион „Д-р Константин Радулеску” и без друго не много щастливите фенове на Клуж трябваше да преглътнат едно нулево първо полувреме. След паузата обаче събитията бързо се влошиха за домакините. В 51-ата минута Даниел Синани откри резултата за Дюделанж и постави румънците в изключително тежка ситуация.

Шокът за Клуж явно бе пълен, защото само 3 минути по-късно Синани се разписа за втори път. В 78-ата минута Давид Турпел реализира за 3:0 и всички въпросителни паднаха.

Все пак домакините показаха, че имат сили да играят за честта си. Камерунецът Робер Тамбе намали резултата в 85-ата минута, а три по-късно Билел Омрани оформи крайното 2:3 след асистенция на Тамбе.

Дюделанж става първият отбор от Люксембург след Авенир Беген (1995/1996 в Купата на УЕФА), който прескача квалификационната фаза на европейски клубен турнир.