Селекционерът на Португалия - Фернандо Сантош, обясни защо Кристиано Роналдо остана на пейката за началото на двубоя срещу Испания, завършил 1:1. Мегазвездата бе резерва изцяло по тактически причини, сподели наставникът на тима, който се е надявал, че  нападателят на Манчестър Юнайтед ще донесе победата на своя тим, след като влезе в игра. 

Роналдо, който е водещ реализатор в историята на националния отбор на Португалия, влезе в 62-рата минута, но не успя да се разпише. 

"Кристиано Роналдо? Често ме питат защо е титуляр. Това е въпрос за милион долара. Просто взех решение, че за този мач ще ми бъдат по-полезни футболистите, които използвах", заяви Сантош на пресконференция след мача.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

"Роналдо бе тактическа опция за този мач и според мен това бе най-доброто решение заради начина, по който исках да играем. Това няма нищо абсолютно нищо общо с класата на Кристиано. Във футбола има моменти, в които трябва да мислиш по по-различен начин. Аз вярвах, че в този мач той можеше да влезе през второто полувреме и да ни спечели победата". 

Следващият двубой на Португалия е срещу Швейцария в неделя.