Чехия постигна важна победа с 2:1 като гост на Словакия във втори мач от група 1 на Лига В от Лигата на нациите. Трите гола паднаха през втората част, като Михаел Кръменчик откри резултата в 52-ата минута за гостите, но Марек Хамшик изравни резултата десет по-късно. Патрик Шик обаче бе големият герой за чехите, след като отбеляза победния гол.

Чехия дръпна в резултата в 52-ата минута, след като пас на Доцкал разсече отбраната на Словакия, а топката бе поета от Кременчик. Той проби към вратата и стреля от десетина метра, за да преодолее Мартин Дубравка.

В 62-ата минута Адам Немец засече центрирана топка от корнер, ала Томаш Вацлик блокира изстрела. За съжаление на стража на Севиля топката попадна в Хамшик, който от няколко метра не можеше да сбърка – 1:1.

Четвърт час по-късно Борек Доцкал отново предостави чудесна асистенция, този път към Патрик Шик. Нападателят на Рома се измъкна добре от опеката на противников бранител и насочи превъзходно топката с глава и Чехия дръпна напред отново за втори път.

В края на срещата словаците имаха претенции за дузпа, след като Давид Павелка игра с ръка в наказателното поле, но те не бяха уважени.

По този начин Чехия е на второ място в групата и вече е с три точки, докато Словакия остава последен с нула. Лидер е Украйна, който има две победи в два мача.