Английският национал Люк Шоу накара почти пълните трибуни на „Уембли” да замлъкнат в лек ужас по време на двубоя срещу Испания от Дивизия А в Лигата на нациите. Футболистът на Манчестър Юнайтед, който превъзмогна дотук в кариерата си три изключително тежки контузии, отново стана жертва на жестока травма, този път след удар с лакът в слепоочието.

Реално инцидентът между Шоу и Дани Карвахал се разигра само секунди след началото на второто полувреме в срещата. Топката бе изпратена високо към половината на Англия и зоната на Шоу, който тръгна да я атакува с глава. Карвахал първоначално също се засили за единоборство, но в последния миг се отказа, а излизайки иззад противника си го уцели с лакът право в слепоочието.

Още в реално време си пролича, че Шоу се строполи в безсъзнание на тревата, а на медицинския екип му трябваше доста време, докато обезопаси и обездвижи врата на англичанина. Играчът на Манчестър Юнайтед, който по-рано в мача бе записал асистенция за гола на Маркъс Рашфорд, дори напусна терена екипиран с кислородна маска, като не бе в състояние да отправи жест към феновете за успокоение, каквито понякога виждаме след тежки контузии.

Все пак успокоението дойде от английските медии, които още преди края на срещата докладваха, че Шоу е в съзнание и е напълно контактен. Със сигурност обаче на футболиста тепърва предстоят подробни медицински изследвания.

Още по темата:

В първия кръг на новия сезон Шоу отбеляза първия си гол за Юнайтед 

Жозе: Повиквателната за Шоу е нещо вълшебно

Люк Шоу бил на крачка от това да загуби крака си