Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо окачестви повиквателната на Люк Шоу за националния отбор на Англия като невероятна.

Крайният бранител е един от футболистите на „червените дяволи”, които впечатляват от началото на сезона, макар футболистите на Специалния да записват най-слабия си старт от сезон 1992-93 насам. Юнайтед загуби две от първите си три срещи в Премиършип и се намира на 13-а позиция.

„Изминалата седмица бе много солидна на тренировъчния терен за нас, а и ни предстои тежък мач с Бърнли като гост. Люк Шоу изигра три много добри мача, а това не е лесно, когато твоя отбор е загубил два от тях. Той показва балансирана игра и постоянство, а това го видяхме и с Брайтън, въпреки слабото отборно представяне”, сподели Моу.

„Ако следващата седмица селекционерът реши да му даде минути срещу Испания или Швейцария, то това ще бъде много добре за него. Повиквателната е резултатът от сериозната му работа на Карингтън, а Гарет Саутгейт не може да не го види това”, продължи Специалния.

„Той е психически и физически здрав, а тактиката при нас му е ясна. Много се радваме за него. Да влезеш в националния отбор след едва три мача в първенството, е вълшебно”, завърши Моуриньо за Шоу.

Люк Шоу не е играл за Англия от март 2017 година.