Португалия победи Хърватия с 3:2 в последен двубой за двата тима в мач от група 3 на Лига А в турнира Лига на нациите. Ковачич откри резултата в 29-ата минута на двубоя за домакините, но гостите изравниха чрез Рубен Диаш в 52-ата минута на мача. Домакините останаха с 10 души на терена след червен картон на Рог в 51-ата минута на двубоя. Португалия направи резултата 2:1 в сдвоя полза. Това се случи в 60-ата минута с гол на Жоао Феликс. Ковачич възстанови равенството с гол на Ковачич от границата на наказателното поле в 64-ата минута на мача. В края на двубоя Ливакович изпусна топката след центриране от корнер и Диаш с втория си гол направи резултата 3:2 за гостите.

Още в 3-ата минута Юранович центрира към наказателното поле на Португалия, но топката беше пресечена от бранител и отиде в корнер. След изпълнението му нямаше опасност за португалската врата. Кристиано Роналдо пропусна да открие резултата в 19-ата минута, но ударът му не намери целта.

В тези минути гостите в този мач атакуваха доста опасно към вратата на Ливакович и създадохя на няколко пъти напрежение за съперниковите футболисти. Четири минути по-късно Перишич опита да намери добре Пашалич, но шпагат на Диас предотврати опасността.

Хърватия откри резултата с попадение на Матео Ковачич в 28-ата минута на срещата, той получи отлично подаване от Пашалич, стреля опасно, Патрисио спаси, но при повторния удар беше безпомощен. Малко по-късно "шахматистите" пропуснаха нова отлична възможност за гол.

В 35-ата минута Жота имаше възможност да възстанови равенството, но не сполучи след отлична работа на Рог. Две минути по-късно Юранович имаше възможност да увеличи преднината на домакините, но не сполучи. Португалия отвърна с удар на Данило, но отново гол нямаше.

Жоао Феликс получи отличен пас от Кристиано Роналдо в края на първата част, но не съумя да се разпише.

В 48-ата минута Диаш пропусна да изравни резултата, след като получи отличен пас отдясно, но топката не намери целта. Португалия възстанови равенството с гол на Рубен Диаш в 52-ата минута, който се възползва от недобро изчистване на Ливакович след удар на Роналдо от пряк свободен удар. Минута по-рано Рог напусна терена за втори жълт картон за нарушението, което извърши срещу звездата на португалците.

В 60-ата минута Диого Жота игра с ръка, което остана незабелязано от съдията Оливър, пусна пас към Жоао Феликс и той от няколко метра наказа Ливакович за 2:1 в полза на Португалия.

Четири минути по-късно Хърватия възстанови равенството, след като Ковачич получи отличен пас от Влашич и матира Патрисио за 2:2 с удар от границата на наказателното поле. В 79-ата минута Бернардо Силва пропусна от чиста позиция като от няколко метра прати топката над вратата. В края на двубоя след грешка на вратаря Ливакович, който изпусна топката при едно центриране от корнер позволи на Диаш да реализира втория си гол в мача и да направи резултата 3:2 за Португалия, а това се оказа и крайният резултат в двубоя.

Така Хърватия запази мястото си в Лига А след благоприятния резултат от другия двубой Франция - Швеция, а шведите отпадат в Лига В.

Хърватия - Португалия 2:3
голмайстори: 1:0 Ковачич (29), 1:1 Диаш (52), 1:2 Жоао Феликс (60), 2:2 Ковачич (64), 2:3 Рубен Диаш (90) ч. к. - Рог (51)

Ето и съставите на двата отбора:


Хърватия: Ливакович, Юранович, Ловрен, Шкорич, Брадарич, Рог, Модрич, Ковачич (90-Башич), Пашалич (64-Брекало), Влашич (84-Орсич), Перишич

Португалия: Руи Патрисио, Марио Руи (71-Жоао Кансело), Рубен Семедо, Рубен Диаш, Нелсон Семедо, Бруно Фернандеш (46-Тринкао), Жоао Моутиньо, Данило (77-Оливейра), Жота (77-Паулиньо), Роналдо, Жоао Феликс (71-Бернардо Силва)

съдия: Майкъл Оливър (Англия)