Националният отбор на Франция записа победа с 4:2 над Швеция в последен мач и за двата тима от група 3 на Лига А на турнира Лига на нациите. Гостите откриха чрез Виктор Клаесон в четвъртата минута, но Оливие Жиру в 16-ата и Бенжамен Павар в 36-ата обърнаха нещата за „пелите“ до почивката. В 59-ата отново Жиру реализира, а в88-ата минута Робин Куасон намали. В добавеното време на двубоя Кингсли Коман оформи крайния резултат.

Шведите започнаха по-добре срещата и откриха още в 4-ата минута. Топката бе центрирана отдясно, а Пол Погба не успя да изчисти по най-добрия начин и тя попадна в Виктор Клаесон. Играчът на Краснодар се промъкна между няколко бранители и с помощта на рикошет в крака на Варан успя да изненада Юго Лорис.

„Петлите“ обаче успяха бързо да изравнят в 16-ата минута. Маркус Тюрам намери в наказателното поле Оливие Жиру и 34-годишният нападател реализира с левия крак – 1:1.

Световните шампиони успяха да обърнат развоя на срещата още до почивката. Тюрам пробва да преодолее цялата отбрана на гостите, но вместо това топката отскочи към Бенжамен Павар, който с удар от въздуха я прати за втори път във вратата на Олсен.

В 59-ата минута появилият се само преди минута Килиан Мбапе центрира отляво в наказателното поле, където Жиру засече с глава, за да направи 3:1.

Две минути преди края на редовното време на двубоя гостите върнаха едно попадение. Пиер Бенгстон игра с глава на далечната греда и свали за Робин Куасон, който от два метра на празна врата реализира – 3:2.

В последните секунди на добавеното време Франция реши всичко с четвърти гол. След лошоо центриране от пряк свободен удар за гостите, топката бе изчистена и тя попадна в Кингсли Коман, който напредна в половината на шведите и реализира на празна врата, след като стражът на „трите корони“ се бе включил в преди позиции. Така бе оформен и крайния резултат.

Франция вече си беше осигурила участие във финалната четворка на турнира, а  с тази победа затвърди първото си място с 16 точки,  с три повече от втория Португалия. Швеция пък изпадат от Лига А, след като завършиха на последното място с актив от три точки, колкото има и Хърватия, но е с по-лоша голова разлика, тъй като и мачовете между тези два тима завършиха при един и същи резултат – 2:1 за съответния домакин.