Румъния и Сърбия завършиха 0:0 в пореден мач от Лига С в група 4 от Лигата на нациите.

Въпреки нулевото равенство срещата предостави много интересни ситуации, а северните ни съседи играха повече от едно полувреме с човек по-малко, след като Габриел Тамаш бе изгонен с директен червен картон в 44-ата минута. Централният защитник на румънците изрита в главата халфа на Сърбия Мият Гачинович, заради което сърбите получиха дузпа. Зад топката застана Душан Тадич, който изпълни безобразно наказателния удар, а топката спря високо в трибуните на „Арена Национала”.

Второто полувреме Сърбия „натисна” своя опонент и по-големите опасности бяха пред вратата на Кристиан Татарушани, но доста пропуски направи Александър Митрович. Футболистът на Фулъм дори нацели гредата в 74-ата минута.В последните 10 минути на срещата пък за Румъния се появи нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру, но той не успя да порази сръбската врата.

Сърбия продължава да води в група 4 на третата лига и е с осем точки. Румъния от своя страна е втори с две точки по-малко. Черна гора е трети с четири пункта, а с нулев актив и последен е Литва.