Селекционерът на Германия Йоахим Льов е трябвало да напусне националния тим след разочароващото Световно първенство. Това е мнението на бившия капитан на Бундестима Михаел Балак, който е работил под ръководството на Льов.

"Както много други и аз бях изненадан, че той запази работата си. Той работи дълго с отбора. Понякога просто вече нещата не функционират, когато си толкова дълго с един отбор като него", сподели Балак.

Според него Льов е трябвало да поеме отговорност и да "бъде достатъчно професионален", за да напусне. "Беше очевидно, че някои играчи не бяха на висока. И още преди това можеше да се види, че някои позиции не са оптимално заети. Затова ръководителите трябваше да преценят, дали Льов все още е точният човек."

Балак разкритикува и отношението сред ръководството на Германския футболен съюз: "Световното първенство бе голямо разочарование и затова си имаше причини. Трябва да се анализира сериозно, а не да се казва "Ние анализираме", докато всъщност вече е решено треньорът да бъде запазен. Това не е истински анализ."