Селекционерът на националния отбор на Германия Йохим Льов не е бил допуснат до тренировката на Арсенал по нареждане на Унай Емери. Немският специалист е бил възпрепятстван да достигне до Месут Йозил, с когото е искал да разговаря след скандала.

Йоахим Льов и Оливер Бирхоф присъстваха на връчването на наградите за Най-добър играч на 2018 година на ФИФА. Церемонията се проведе в Лондон, а треньорът на Германия е пожелал да използва този момент, за да се види с вече бившия си играч в Бундестима.

Льов и Бирхоф са опитали да си уговорят среща с Месут Йозил, но от Арсенал са отхвърлили възможността да ги допуснат до тренировката на „топчиите”.

От Арсенал са заявили на двамата, че не са добре дошли на базата на лондончани, а инструкциите са били дадени директно от Унай Емери.

Йоахим Льов и Оливер Бирхоф

източник: Gulliver/GettyImages

29-годишният халф на Арсенал обяви оттеглянето си от отбора през юли, след като бе залят с критики заради слабата си игра и срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Играчът се снима с държавния глава в навечерието на Световното първенство по футбол и изборите в Турция.

"Искаше ни се да си поговорим с Месут, но явно трябва да приемем факта, че той няма желание да контактува с нас. На няколко пъти му звънях и му изпращах съобщения, но той все още не е отговорил", каза Бирхоф пред "Билд".

Наскоро Йоахим Льов бе на посещение на тренировъчната база на Арсенал, като там е разговарял с Бернд Лено и Шкодран Мустафи, както и с бившия германски национал Пер Мертезакер, но така и не е успял да си размени поне няколко думи с Йозил, съобщава още "Билд".