След проведените през изминалата седмица консултации с участниците в Група I на Лига Европа УЕФА покани швейцарския Сион да изрази своето мнение относно евентуалното връщане на клуба в турнира, информират от пресцентъра на европейската централа. По време на срещата се планира да бъде обсъден евентуалния календар за мачовете с участието на Сион.

Спазвайки правилниците, УЕФА ще проведе консултации с клубовете, чиито интереси ще бъдат засегнати, в случай на връщането на швейцарския тим в турнира след решение на Спортния арбитражен съд в Лозана. В тази връзка от страна на УЕФА са поканили на разговори ръководството на Сион за обсъждане на възможните сценарии за развитие на събитията.

Ако Спортният арбитражен съд реши спора между УЕФА и Сион в полза на клуба, календарът с мачовете от Група I на Лига Европа ще бъде променен. Съдът ще изслуша мненията на всички страни на 24 ноември.

Ако швейцарците приемат решението, срещата с УЕФА може да се състои още следващата седмица.

Сион бе лишен от мястото си в груповата фаза на Лига Европа, след като в последния кръг на плейофите срещу Селтик, на терена в състава на швейцарците излезли играчите, които нямали право да се състезават за клуба. Сион постигна победа, с общ резултат 3:1 от двата мача, но по решение на УЕФА, напред продължи съставът на Селтик.