Треньорът на босненския Жрински Мостар Блаж Слишкович подаде ръка на мира в бивша Югославия, изказвайки своята подкрепа за Партизан.

Сръбския гранд победи на два пъти Жрински за Купата на УЕФА с общ резултат 11:1, но е заплашен с изхвърляне от евротурнирите, заради поведението на своите привърженици по време на първия мач в Мостар.

Тогава, водени от все още продължаващата междуетническа омраза, феновете от Белград се сбиха с полицията и атакуваха с фойерверки публиката на домакините, което доведе до временно прекратяване на мача.

„По футболни заслуги Партизан абсолютно заслужено продължи напред и си осигури място на жребия за втория квалификационен кръг в петък”, заяви Слишкович след реванша в Белград.

„Ние играхме много добър футбол и се надяваме УЕФА да ни позволи да продължим защото ние показахме, че ние сме достойни съперници в този турнир”, каза треньорът на Партизан Мирослав Джукич.

Своята подкрепа за гробарите изрази и президентът на Сръбската футболна федерация Звездан Терзич:

„Партизан заслужава да бъде помилван, тъй като ние най-накрая успяхме да покажем на Европа, че можем да бъдем цивилизовани, но се страхувам, че техните шансове да бъдат оставени в надпреварата са малки.”

УЕФА ще реши съдбата на Партизан на свое заседание на 10 август.