Сръбският гранд Партизан няма да играе в европейските клубни турнири за срок от една година. Това реши УЕФА на заседание на Дисциплинарната комисия. Централата заседава заради инцидентите по време на срещата от първия квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА, в който Партизан гостуваше на Жрински. „Гробарите” победиха с разгромното 6:1, но техните привърженици по трибуните на стадиона в Мостар предизвикаха прекратяването на двубоя.

По този начин на 99% освен, ЦСКА ще бъде поставен в кръга, който предщества влизането в групите на УЕФА. "Армейците" бяха на ръба, но придвижването сега с едно място нагоре им дава далеч по-голямо спокойствие.

Това е добре и Локомотив София, тъй като столичните „железничари” чакаха само един поставен отбор да отпадне от надпреварата, за да заемат неговото място, но в по-ранния, втори предварителен кръг на същия турнир. 

Освен останалото Партизан ще плати и 50 000 швейцарски франка глоба.

Все още не е ясно дали сърбите ще са наказани до края на сезона, или за една календарна година.

След успеха с 6:1, Партизан трябваше да изиграе протоколен реванш следващият четвъртък в Белград.

Това е най-тежкото наказание, налагано на сръбски клуб някога. През миналата година обаче УЕФА показа, че няма да прощава подобни изстъпления, като изхвърли и Фейенорд от турнира за Купата на УЕФА.