Турският Османлъспор измъкна победа с 2:1 като гост на Виляреал и завърза класирането в група L на Лига Европа. Османлъспор е начело със 7 точки след 4-я кръг, а Виляреал и Цюрих са с по 5 точки на второ и трето място във временното подреждане. Четвърти е тимът на Стяуа с 3 точки в актива си.

Гостите от Турция нанесоха важен удар още в 8-ата минута на срещата, когато Пиер Уебо реализира за 1:0 от близко разстояние. В средата на полувремето Родри Ернандес пропиля добър шанс за Виляреал да изравни, след като не успя да преодолее стража Хакан Арикан. Скоро след подновяването на играта за второто полувреме обаче Ернандес не сгреши и така в 48-ата минута испанският тим изравни за 1:1.

Османлъспор на свой ред имаше възможност за ново попадение в 72-ата минута, но Адам Махер пропусна целта. Три минути по-късно обаче, в 75-ата Амину Умар стреля, ударът му бе блокиран, а Раул Русеску стигна до топката и реализира за 2:1 за гостите.

В добавеното време Никола Сансоне можеше да донесе поне точка за Виляреал, но вратарят на Османлъспор предотврати опасността и спаси трите точки за своя тим.

В другия двубой от групата Цюрих и Стяуа направиха 0:0. За румънския Стяуа това бе трети хикс в групата, като отборът няма победа до момента. Вилиам можеше да се разпише за гостите в 22-ата минута, но ударът му не бе достатъчно точен.

В края на полувремето и Дженгиз Чавушевич от Цюрих навлезе добре в половината на съперника и стреля, но стражът на Стяуа се намеси навреме. Домакините пропуснаха хубава възможност и в 85-ата минута, когато Муса Коне не успя да преодолее вратаря на румънците и резултатът остана 0:0.