Абсолютният аутсайдер в тазгодишното издание на груповата фаза на Лига Европа Слован Братислава е на крачка от поредния си антирекорд. След като словаците "подобриха" негативното постижение за най-много мачове без успех преди първата победа в групите на надпреварата на ЦСКА, сега са на крачка да "лишат" българския тим от още едно подобно. 

Тимът от Братислава е в серия от осем поредни загуби в груповата фаза на Лига Европа. Така те се изравниха и при този антирекорд с "червените" и Рапид Виена, които също са попадали в подобна негативна серия. 

Сега обаче Слован е на крачка да излезе и тук еднолично в класацията, особено ако продължи да се представя толкова трагично, колкото от началото на участието си в групите. В последния кръг на тази фаза словаците се изправят срещу един от фаворитите в турнира Наполи, който има нужда от задължителна победа. 

Още едно негативно постижение може да бъде записано на името на словашкия шампион, ако загуби от италианците в последния кръг. В него този път обаче, за щастие, няма българска нотка. 

Ако загуби от Наполи, каквито са и очакванията на специалистите, Слован ще стане едва вторият тим, който не успява да запише точка в участието си в групите на Лига Европа в рамките на едно участие. Другият е ирландският Шамроук Роувърс, който записа шест загуби през сезон 2011/2012. Но трябва да се отбележи, че този отбор е плупрофесионален, за разлика от словаците.