Отборът на Селтик успя да надвие Зенит Санкт Петербург в първи мач от 1/16-на турнира Лига Европа, побеждавайки го с 1:0 на своя "Селтик Парк". 
 
Единственият гол за "детелините" бе дело на Калъм МакГрегър, който порази гостите в 78-ата минута. 
 
По този начин играчите на Брендън Роджърс ще заминат за руския град с аванс, който ги доближи до класиране на осминафиналите във втория по сила европейски клубен турнир.
 
Шотландският тим бе по-дейният през цялото време и всячески се опитваше да затрудни своя опонент. В 31-ата минута Джеймс Форест центрира остро отдясно, но топката премина пред погледа на Муса Дембеле, но той не успя да засече и да поведе домакините напред. Преди почивката шансове да изведе Селтик напред имаше и МакГрегър, но ударите му не бяха точни.
 
Втората част премина по познат начин и домакините разчитаха на постепенни атаки, като в дадени периоди от срещата си позволяваха да "натиснат" по-здраво опонента, на когото това му бе първи официален мач от 11-ти декември насам. 
 
Оттогава досега Манчини и Зенит изиграха шест срещи, но всичките от приятелски характер и определено си личеше, че не са в оптимален игрови ритъм. 
 
В 61-ата минута Куаси Ебуе стреля мощно от 25 метра, но Лунев отрази удара с вещина. В 78-ата пък Калъм МакГрегър бе героят на "Селтик Парк", след като овладя висока топка, доставена от Чарлс Мусонда и след удар от ждроп прати феновете на Селтик в екстаз.
 
До края на срещата Зенит съумя да сътвори натиск, но сериозни ситуации пред вратата на Доръс Де Врайс нямаше. Реваншът е след една седмица на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург.