Отборът на Атлетико Мадрид си тръгна с изразителна победа при визитата си на ФК Копенхаген в първия шестандесетинафинал на Лига Европа. „Дюшекчиите“ се наложиха с 4:1, след като първоначално се оказаха в ролята на догонващи в резултата. Виктор Фишър откри с много ефектен гол с петичка, а попадения на Саул Нигес, Кевин Гамейро, Антона Гризмам и Витово обърнаха изцяло събитията в полза на испанския тим.

Така съставът на Диего Симеоне, който бе без възстановяващия се от мускулен проблем Диего Коста, взе много комфортен аванс преди реванша и на практика е с единия крак в осминафиналите. Ответният двубой е на „Уанда Метрополитано“ на 22 февруари от 20.00 часа.

Атлетико Мадрид започна много уверено. Мадридчани заредиха положения още с първия съдийски сигнал, а във втората минута чудесен пас бе адресиран към Кевин Гамейро, който отправи изстрел, но последва страхотно спасяване.

Минута по-късно Сауел Нигес овладя в пеналта, но насочи изстрела си над напречната греда.

Антоан Гризман пое пас и се измъкна от опеката на бранител, след което шутира от средно разстояние, но топката мина покрай левия стълб. Френският национал опита късмета си отново в 13-ата минута, но Робин Олсен отрази.

Противно на логиката Копенхаген поведе след четвърт час игра. Чудесна атака отляво, завърши с подаване към Анкелсен, който опита нещо средно между удар и остър пас, който бе засечен по възхитителен начин с пета от Виктор Фишър - 1:0.

Мадридчани изравниха в 21-ата минута. Антоан Гризман центрира отдясно, а Саул Нигес засече с глава за 1:1.

Обратът на Атлетико стана пълен в 37-ата минута. Лукаш стигна до аутлинията, след което върна назад към Кевин Гамейро, който от границата на вратарското поле разстреля Олсен за 2:1.

Шанс се разкри пред Копенхаген в 40-ата минута, когато Пиерос Сотириу овладя отскочила топка, но Моя се намеси своевременно и спаси.

Добрата игра на Гризман бе ознаменувана с попадение в 71-ата минута. Нападателят получи много прецизно извеждащо подаване и напредна отляво по атаката, след това с удар под диагонал оформи 3:1.

Надеждите на домакините бяха прекършени изцяло в 78-ата минута. Грешка в изнасянето на топката от страна датчаните, позволи на Витоло да овладее на опасна позиция и на наниже четвърти гол – 4:1.