Единственият румънски представител в Лига Европа ФКСБ направи голяма крачка към място сред 16-те най-добри в надпреварата. Тимът, в миналото известен като Стяуа, взе минимален аванс като домакин срещу италианския Лацио. 

Пред пълните трибуни в Букурещ домакините надделяха с 1:0, а големият герой беше нападателят Арлем-Еди Ньоер, който реализира единственото попадение в средата на първата част. Безплодният натиск на "орлите" пък стигна само за една греда, но не и гол. 

Мачът започна на по-ниски обороти, но постепенно те се вдигнаха. И доведоха до поредица опасности, първо пред вратата на домакините. В основата на техните главоболия в средата на първата част беше Фелипе Кайседо. 

Първо в 22-та минута негов опасен удар от дистанция беше отразен от вратаря, а в следващата атака той навърза защитата и стреля много опасно към долния десен ъгъл на вратата, но стражът пак беше великолепен и изби. 

Румънците обаче дебнеха своите шансове и при първия си много изгоден такъв откриха резултата. Това се случи в 29-та минута, когато Константин Будеску получи една топка в центъра след безобразно отиграване и подарък от страна на Луиш Нани.

Последва извеждащ пас зад защитата за Арлем-Еди Ньоер и той се измъкна сам срещу вратаря, за да мушне топката между краката му - 1:0 и стадионът полудя от кеф от тази развръзка.

Отново французинът можеше да огорчи за втори път римляните само четири минути след това, но ударът му от дистанция прелетя покрай вратата. След това пък инициативата отиде на страната на гостите. 

Малко след тази ситуация Луиш Нани имаше възможност да изравни за "орлите", но ударът му от дистанция, до който се стигна след грешка на защитата на съперника, не намери очертанията на вратата. 

Точно преди почивката италианците пропиляха и най-чистата си възможност. В 45-та минута Сергей Милинкович-Савич засече с глава едно страхотно центриране от фланга, но ударът му срещна напречната греда. Така почивката дойде при гол аванс за ФКСБ. 

Веднага след подновяването на играта отново Лацио имаше шанс да изравни, но ударът с глава на Фелипе Кайседо от страхотна позиция мина на сантиметри над напречната греда. 

В 57-та минута тимът от Букурещ можеше да удвои преднината си, но Флорин Танасе не успя да преодолее вратаря, останал лице в лице с него. Пет минути след това пък Фелипе Андерсон пропиля страхотен шанс за Лацио и статуквото се запази. 

Римляните изпуснаха още един златен шанс да изравнят в 71-та минута, когато Сергей Милинкович-Савич от страхотна позиция прати топката над вратата и в крайна сметка "орлите" могат да се сърдят само на себе си, че не взеха по-добър резултат от румънската столица. Особено и след фрапантния пропуск на Душан Баста в 85-та минута. 

В крайна сметка ФКСБ се поздрави с минималния успех, но за реванша на "Олимпико" след седмица интригата остава с пълна сила, макар румънците да са с едни гърди напред заради аванса си от едно чисто попадение.