Отборът на Сент Етиен направи 0:0 с Майнц в 5-я кръг на група С вЛига Европа и си осигури класиране за 1/16-финалите. Сент Етиен е с 9 точки на втората позиция във временното класиране, а Майнц е трети с 6 точки, но заради равенството 1:1 в първия мач между двата състава и гола на чужд терен за французите, те имат предимство при равни точки впоследния кръг.

Начело в тази група С е Андерлехт с 11 точки, а последен е Габала с 0 точки в актива си. В последните срещи Андерлехт е домакин на Сент Етиен, а Майнц приема Габала.

Първото полувреме на двубоя между Сент Етиен приключи без голове, като Левин Йозтунали пропусна добра възможност да открие за Майнц в 13-ата минута, но прати топката край лявата греда. Три минути по-късно Усама Танане бе близо до попадение за Сент Етиен, но не се справи с завършващия удар. В края на първата част Юнус Мали засече топката с глава, но Стефан Руфие отрази изстрела му.

Слез почивката Майнц доминираше, но така и не успя да стигне до попадение. Джон Кордоба отправи опасен удар с глава в 74-ата минута, но вратарят на домакините Стефан Руфие реагира навреме, а две минути по-късно и Карим Онисиво опита мерника си, но бе неточен.

В 83-ата минута пък Осама Танане пропусна отличен шанс да донесе успеха на Сент Етиен, пращайки топката край лявата греда.