Андерлехт постигна много важна победа с внупителното 6:1 над Майнц в мач от група С на Лига Европа.

Двубоят бе пряк сблъсък в борбата за място в следващата фаза, тъй като преди този двубой Андерлехт, Майнц и Сент Етиен имаха по 5 точки на върха.

Белгийският гранд обаче не остави никакви шансове на своя съперник, който си тръгна с пълен разгром.

Николае Станку откри резултата в 9-ата минута преди Пало Де Бласис да изравни в 15-ата. Това обаче бе последното хубаво нещо за германците в този двубой.

Станку даде нов аванс на Андерлехт с попадение в 41-ата минута. Юри Тилеманс удвои аванса на своя отбор в 63-ата минута, а в последните минути Майнц допусна още три гола, за да бъде срамът за тима пълен.

Лукаш Теодорчик реализира в 89-ата минута, а Масимо Бруно вкара за 5:1 в добавеното време. Теодорчик успя да вкара и още едно попадение от дузпа за крайното 6:1.

В стщото време, макар и трудно, Сент Етиен не допусна изненада и спечели гостуването си на Габала с 2:1.

Руслан Гурбанов откри резултата в полза на домакините в 39-ата минута, но гостите изравниха още преди края на първата част чрез Усама Танане. Роберт Берич пък донесе трите точки за Сент Етиен с гол в 53-ата минута.

В класирането начело на Андерлехт и Сент Етиен с по 8 точки. Майнц все пак запазва шансове с актив от 5 точки, а Габала е последен без точков актив.