Отборът на Ница продължава с чудесното представяне в Лига 1 и след 13-ия кръг остава лидер в класирането. Момчетата на Люсиен Фавр надиграха Сент Етиен с 1:0 навън и не позволиха на Монако да им отнеме първата позиция.

В 7-ата минута домакините изпуснаха първата си сравнително чиста възможност, като Нолан Ру бе изведен отдясно в наказателното поле, а от остър ъгъл бившият играч на Лил шутира във външната страна на мрежата.

Ница отвърна с нелош изстрел от дистанция на Жан-Микаел Сери в 19-ата минута, който премина малко над целта. В 28-ата халфът пак обстрелва, като този път засече остро подаване на Рикардо Перейра от фланга и от 20 метра запрати топката точно под гредата. Изстрелът му обаче бе насочен в обсега на Стефан Рюфие, който изби в корнер.

В 31-ата минута Сент Етиен не без основание поиска дузпа заради игра с ръка на Данте в наказателното поле. Александър Сьодерлунд пропусна да нацели топката от воле, а тя тупна и се удари първо в тялото, а после и в опънатата ръка на бразилския защитник. Сигнал от съдията обаче не последва.

Най-чистата ситуация за „зелените“ дойде две минути по-късно. Тогава Анри Сайве центрира перфектно отляво, а Нолан Ру бе абсолютно непокрит пред вратарското поле. Въпреки това нападателят стреля с глава право във вратаря Йоан Кардинал, който изби.

След паузата Ница заигра доста по-добре и откри в 63-ата минута, след като Жордан Верету загуби топката в близост до вратата си. Валентен Ейсерик пое кълбото и успя да стреля покрай Лоик Перен, а и Рюфие нямаше шанс да отрази топката, която влетя до десния стълб - 1:0.

Буквално в следващите минути Ница изпусна да прибави още голове на сметката си. В 65-ата Аласан Плеа шутира много добре по диагонала, а топката премина на сантиметра покрай гредата. В 67-ата Плеа отново бе изведен сам срещу Рюфие, но не можа да отправи хубав удар, а при опита за добавка бе изпреварен от защитник.

Така Ница защити първото си място в класирането и с 32 точки води с 3 пред втория Монако. Сент Етиен е 9-и с 18 точки.