Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели очакванията си преди важния мач с Милан от осминафиналите на Лига Европа. Както е известно, спечелването на титлата от втория по престижност клубен турнир на практика остана единствената възможност за "артилеристите" да си осигурят участие в ШЛ догодина. 

Във Франция пращат Венгер начело на ПСЖ, експерт отрича

В първия мач в четвъртък Арсенал гостува на "Сан Сиро", но Венгер ще трябва да се справя без няколкото от звездите си. Сред големите отсъстващи заради травми са Ектор Бейерин и Александър Лаказет.

"Бейерин е контузен. Има проблем в коляното. Той опита да тренира с групата, но не успя и затова реших да го оставя извън групата. Надявам се проблемът да не е сериозен. Александър Лаказет също не е готов. Начо Монреал също няма да пътува за Италия, защото не е възстановен. Той направи лека тренировка днес, но все още не е готов", каза Венгер.

На въпроса какъв съвет би дал на младия наставник на "росонерите" Дженаро Гатузо, Венгер отговори: "Не мога да дам съвет на Гатузо. Той има голям опит. Както се вижда, аз не се справям особено добре, така че мога да го помоля за съвет."

Парлър: Никой няма да махне Венгер, докато той носи пари на клуба

"Имаме добра възможност да си спечелим място в Шамипионската лига догодина и трябва да се възползваме. Със сигурност напрежението е голямо. Трябва да покажем, че притежаваме качествата и силата да победим, а това може да се случи единствено в труден двубой", заяви още френският специалист