Бившата звезда на Арсенал Рей Парлър направи интересно изказване по адрес на мениджъра на тима Арсен Венгер и бъдещето му на „Емиратс“. „Артилеристите“ правят един от най-слабите си сезони напоследък, като Лига Европа остана единственият турнир, в който тимът има някакви шансове да спечели. Арсенал отпадна от всички други надпревари, а феновете на отбора поискаха оставката на Венгер.

Според Парлър обаче, никой не би уволнил френския специалист, тъй като той все още продължава да носи приходи на клуба, а това е от изключителна важност за собственика Стан Крьонке.

„Крьонке не е футболен фен. Той не е възпитан да се наслаждава на футбола. Той харесва повече американския футбол и разполага с франчайзи в Америка. Той е в Арсенал само поради една причина – да прави пари“, коментира Рей Парлър.

„Това, че няма да играят в Шампионската лига догодина ще се отрази по някакъв начин, защото ще загубят много приходи, но реално няма да промени нищо. Докато финансовите отчети са добре, не мисля, че той ще бъде притеснен от това, което се случва на терена“, каза още бившият футболист на Арсенал.