Новината за официалното отказване на Стивън Джерард от активна футболна кариера обиколи света, и предизвика куп коментари, новини, анализи на легендарните години на полузащитника в Ливърпул.

Един от рекордите, поставени от Стиви Джи ще остане вероятно в историята още доста години наред.

Джерард е единственият футболист на света, който е вкарвал голове във финала на Шампионската лига, финала за Купата на УЕФА (Лига Европа), финала за Купата на Англия и финала за Купата на Лигата в Англия.

Джерард бе част от голмайсторите в легендарния финал на Шампионската лига от Истанбул през 2005-та - 3:3 - който Ливърпул спечели след невероятен обрат.

Той се разписа и във финала за Купата на УЕФА през 2001-ва, когато Ливърпул победи в не по-малко луд мач Алавес с 5:4 след продължения.

Естествено, щур бе и финалът за ФА Къп през 2006-та, срещу Уест Хем, който Ливърпул пак спечели след гол на Джерард, дори два, 3:3 в редовното време, и успех при дузпите.

И разбира се, за да няма съмнение, че когато Джерард бележи във финала, той завършва със супер победа за Ливърпул, на финала за Купата на лигата, през 2003-та, "червените" бият Манчестър Юнайтед с 2:0, с попаденията на Стиви Джи и Майкъл Оуен.