Със сигурност датата 24 ноември 2016 година ще бъде запомнена с оттеглянето на легендата на Ливърпул Стивън Джерард от професионалния футбол.

Фенове на Цар Футбол веднага изразиха мнението си по този въпрос, кои положително, кои не чак толкова.  Как обаче реагираха колегите на Джерард на тази новина?

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд се беше срещнал с англичанина ден преди Джерард да съобщи изненадващата новина и не можеше да повярва, че не я е разбрал лично от него.

"Не мога да повярвам, че не ми каза още снощи, че се отказваш. Поздралвения за фантастичната ти кариера. Беше удоволствие да играя рамо до рамо с теб за Англия. Всичко най-хубаво в следващата глава от живота ти", каза Фърдинанд.

Кака също изрази огромното си уважение към футболиста и му напомни за срещите между двамата на терена: "Бяхме противници и преживяхме незабравими финали. Поздравления за прекрасната ти кариера", написа той.

От официалната страница на Барселона също не пропуснаха да поздравят Джерард.

"Благодарим, Стивън Джерард, за всичко, което си дал на футболния свят. Никога няма да останеш сам!", написаха от екипа на каталунците.

Вижте още от реакциите: